Wednesday, December 23, 2009

Salam Awal Muharam 1431

1431 sudah datang. 24 hari yang lalu saya fikir saya sihat kecuali ada masanya migrain menyerang dan selsema atau mild asthma saya datang. Dan semenjak 30 nov, saya yang sebelum ini tidak pernah memasuki hospital kini asyik berulang alik ke sana. Saya tak tahu berapa kali saya sudah disuntik, di ambil darah, di masukkan air, dimasukkan darah, menjalani dialisis...
Ya, saya akur dengan ujian DIA. Namun saya mengaku apabila sakit menjalani pembedahan, dijahit, dibius dan bila dibersihkan luka setiap kali mahu dialisis...saya pasti menangis! Airmata saya mungkin boleh menbanjirkan mana-mana kawasan tanah rendah!
Disebalik ujianNYA, saya gunakan masa mc saya ini menaip novel saya yang ke 4. 15% lagi akan habis. Macam banyak kan? Tak apa. Hujung bulan ini insyaAllah akan siap. Tahun baru ini apa yang saya mahu capai? Saya jadi takut mahu meletakkan apa-apa impian pun. Saya mungkin tidak berdaya mencapainya. Segala mimpi yang dulunya terasa jauh kini makinlah sangat-sangat jauh....
Pada kawan-kawan, terima kasih atas sokongan, pesanan dan nasihat. Saya hargainya. Saya takut tidak sempat atau tidak mampu membalas segala kebaikan yang diberikan kepada saya. Kunjungan yang tidak henti-henti hingga ada yang sanggup datang ke rumah saya...sangat membuat saya terharu.
Di dalam hospital hari itu, apabila jururawat menegur kerana ramai benar yang datang dengan bunga, buah-buahan, buku, biskut, air zam-zam, kurma dan yang paling penting semua yang datang membawa doa dan kasih sayang. Yang lebih menakjubkan lagi, teman-teman saya 1 Malaysia...haha, pening mak saya nak kenalpasti yang mana satu melayu, mana satu India dan yang mana pulak Chinese!
Yang seronok, tentulah anak-anak saudara saya apabila ramai novelis yang datang menjengah. Mereka yang teruja dan bersetuju, tajuk buku saya yang ke5 adalah Cinta Dialisis! Haha... Dan yang paling gembira adalah anak saudara saya yang akan melangsungkan wedding pada hari raya cina nanti kerana banyaknya bakul-bakul bunga yang boleh dijadikan bakul hantaran.
Apa yang saya nak kongsi? Di dalam musibah, ada rahmat Allah yang membuatkan saya mampu bernafas atas ihsanNya. Kini saya sedang berdoa, ada anak saudara yang mahu mendermakan buah pinggangnya kepada saya. Saya berdoa agar ada kesesuaian antara kami. Jika tidak...saya bersabar saja menunggu gempa yang menimpa, agar akan tenang juga akhirnya. Hujan pasti berhentikan? Sehingga nyawa dikandung badan...semoga saya tidak menjadi beban pada sesiapa. InsyaAllah.

4 comments:

dhiya zafira said...

Salam Lynn...

Dalam ditimpa musibah..Allah hembuskan kekuatan...Aku ingat lagi keluhan kau yang bertanyakan bilakan mss kau akan siap..dan sekarang...Insyaallah...aku doakan keselamatn kau dan anak saudara..mudah-mudahan compatible utk memungkinan pembedahaan berlaku...

idany said...

Salam Lynn....
Semoga beroleh kekuatan...walau saya hanya membaca dari jauh namun doa tetap seiring. Semoga Lynn tabah hadapi ujian Allah ini.... saya tahu Lynn seorang yang cukup kuat..... saya nanti kan buah tangan terbaru Lynn.... Get well soon Lynn.

ummihurairah said...

kak lyn,,,semangat tau..kuatkan semangat...i miss u..

鐵火卷John said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社