Sunday, February 3, 2008

Port Dickson ~ Marina Bay Condo






Salam,

Weekend lepas, dari jumaat malam sampai tengahri Ahad, saya dan Dhiya Zafira bermukim sekejap di Port Dickson. Saya suka sangat mendengar ombak, iramanya membuatkan hati yang renyai, bertukar menjadi taufan dan ada masanya derasnya menghempas... membawa sekali angin ketenangan. Seronok bangun pagi Ahad lepas, kuat ombak... laju pula jari saya menaip novel yang ketiga. Malam sebelumnya, Dhiya sudah pengsan tidur... saya sendirian hingga ke jam 2.30 pagi bersms dan menghayati keindahan hujan yang turun. Nyaman... Jiwa saya menjadi tenang!
Kondo yang kami duduk ni, tingkat 1 aje tapi keluar dari ruang tamu, bukannya balkoni tetapi teracce yang membolehkan kami melihat pemandangan yang sayup memandang!

10 comments:

[Fadilah Diyana] said...

wmslm...wow,best giller!!!nak bergaji...ehehe...seronok jer tgk pic ni...rindu plak nak berholiday...

Lynn Dayana said...

Hai Fad,
Ala ini holiday yg tak terancang! Tetiba je pergi. Kebetulan, company punya condo ni kosong pulak. So jimatlah sikit sbb byrannya ciput je. Yg best, mlm2 gi makan siakap stim limau nipis! Pergh... terasa2 di hujung lidah keenakkannya.
Masa study dulu, akak puas ke sana ke mari. Sbb bila dah kerja, ada duit tp x cukup masa pulak!

Rinn said...

owh!! ko kat sini rupanya hari tu.. betullah.. langit mu lebih cantik. Walau apa2pun.. cloud 9 tetap awan yang paling kecil! huh!

Lynn Dayana said...

Haha... Rinn, langit org mmg nampak lbh cantik! Hehe... awan plg kecil ~ Awang Kenit! BUKAN cloud 9! Dah sah2 ada 9, mcm mana nak di kata kecil! Huhu....

Rinn said...

HAUS!!

Lynn Dayana said...

Kalau padi, katakan padi, tidak hamba tertampi-tampi.
Kalau haus katakan haus, tidak hamba pergi ke Laos!

[Fadilah Diyana] said...

ooo ye ker???tp skang ni kena apply jpa la dulu...kalu nak minta rm drpd ayah susah...bukan ayah xmampu tp ayah xske kitaorg manja dgn rm...so kalu ada jpa senang skit...bkn nak salah guna tp if ada baki bleh smpan tuk holiday pas habis sem 6...ehehe

Lynn Dayana said...

Fad, waktu study ni enjoylah puas2, cuma jgn sampai ganggu study! Akak dulu, puas merayau. Masa study, study betul2! Masa main, hehe... sungguh2 jugaklah! Dulu kat USM, naik motor ramai2, mandi laut. Lepas tu basah2 badan, g mandi air terjun pulak! Haha, macam bilas gitu! Huhu... Tapi geng perempuan semualah!

[Fadilah Diyana] said...

ooo,idea menarik tu...fad ingat nak ajak min gi genting lagi la...xpuas main haritu...sebab plan last minutes...ttba jer jadi...tp giller best!!!

Lynn Dayana said...

Kdg2 kan Fad, yg x plan, yg ikut gerak hati ni... lagi fun!