Sunday, May 4, 2008

Mallacca




Salam,

Last weekend, on 3rd May, sy dan 2 org kwn ke...Melaka. Saja nak melapangkn fikiran yg x lapang, hati yg x tenang dan nurani yg kesayuan. Hehe...

Seawal 6.35 pagi saya kuar dr rumah. Bersarapan di RnR Seremban, kemudiannya terus ke Melaka. Pagi...so tak bnyk kereta. Nak m'hilangkan bosan, sy mula buat kuiz dong2. Melihat plet kereta, sy buat teka teki. WMD kereta Toyota Unser, teka orang tu kerja apa? Soo, kwn sy kata, salon unisex. Nellie pakat gelak. Sy kata, salah! Wa Managing Director! Hehe...

WJS pula lalu. Soo pun tanya, yg tu apa pulak? Hmmm, Wa Jawa Selangor? Hahaha... sesuka hati kami jadinya. Smpi Melaka, MBH.... My Beautiful Husband? Sy kata...My Bloodyfool Husband lagi sesuai... Jahatnya kan! Jumpa pula MBN. My Beloved Neighbour? Hehe.

Kami ukur Mahkota Parade, berjalan di Dataran Pahlawan...yang dejavu sbb, kedai yg sama ada kat tgh bangunan and then hujung bangunan, ada lagi kedai yg sama! Pergi Carrefour, pusing semula sbb x best...then lepak di Starbucks... Kami tgk org, org tgk kami. Haha... Yalah, gaya kami lain kot. Tp ke kedai2, mesti org tnya... dari mana? Nmpk bkn org Melaka kot!

Sy nampak satu signboard restoran yg buat sy ketawa. Restoran Sederhana Ria! Klu kami pergi mesti kena halau sbb kami kuat ketawa sdgkan, theme restoran tu ...sederhana aje! Huhu.

Smpi dkt Digital Mall, sy sebut kuat2. " Sy sms rindu. 20 saat kemudian, dia sms sayang. Saya rasa dunia, kami yg punya" Nellie dah jeling tengok saya. Hairanlah tu sbb fon sy x berbunyi pun. Sy dah gelak... sbb sy baca iklan Celcom sebenarnya. Cute,kan? Hehe. Kami lunch di Restoran Selera Kampung. Menunya: Kepala ikan jenahak asam pedas, dgg salai + pegaga lmk cili api, sambal sotong, tempe goreng dan ulam. Lepas mkn, nellie kata...perut dia PEDAS. Sy kata, sure lepas tu LINGGI dan REMBAU. Haha... klu yg biasa highway ke KL mesti tau. Signboard tnjk arah jln: Pedas, Linggi, Rembau. Haha. Dong2 kan sy.
Kami tgk Congkak. Hehe...takut part mula je. Bkn takut tp elemen terkejut2 tu yg benci. Kami jngh juga Eye on Mallaca yg comelnya!

Pukul 6.30 kami ke Jonker Walk...hehe kami mencari beg sebenarnya. Tiga2 senyum dpt beg yg digilakan. Kul 8 kami kuar dr melaka. Kul 10.30, supper di Burger King D'sara. Sy pun dpt mesej, " Balik2 la berjln tu..." Sy balas, " Mana tau sy x balik lagi? Klu sy kt, sy dh kt rmh?" Balasan sms yg sy dapat kill the mood for the day. " Nothing to say"... Betul org tua kata, banyak ketawa...mesti nak sedih. Huh! Mujur pukul 1 lebih pagi tu, antara sms yg diterima adalah... ' nothing to say ditarik balik, hahaha... ketawalah semula!" Mhmmm.......

7 comments:

Fenrisar said...

See Please Here

Rinn said...

:) bestnya.. tahun x dpt gi melaka lagi.. tahun lepas dua kali.. harap-harap ko semakin lapang, semakin tenang dan kurang sayu.. hehe.. aku ntah la..

stat minggu ni aku jadi macam blur, mengong dan yg sewaktu dgnnya.. u know things like nak naik terturun, nak ke kiri ter ke kanan, nak masuk toilet pompuan end up dlm toilet lelaki.. eeeeeeeshhh nasib baik awai2 buta tak der orang.. lepas kuar toilet baru perasan.. aduss (dusyum diri sendiri). ntah apa la pulak nak jadi lepas ni.. minggu yg mendebarkan. tau tak cemana nak cure? haha

Lynn Dayana said...

Ko sekarang ni pun berkias semedang mcm aku ya? Hehe... Bnyak kn beristighfar! Ada masanya mmg begitu. Klu aku irongirl, blh gak aku terbang le udara, aku pusingkan bumi laju sikit supaya masa bergerak cepat n waktu mengong ini akan sekali imbas aje ko lalu.
Tp aku takut...pusingan aku tu terlalu cepat, maka ada bnyk kejadian lain yg b'laku. Org blm nk bersalin, tetina dh b'salin, org baru nak jabat tgn tok kadhi tp sedar2 dah berlalu malam pertama? hahaha...aku mengong jgk Rinn....
Mlm tadi nellie hntr sms : Dong la u.
Aku kt, cuba terbalikkan ayat u : U la dong!
Haha.... kita semua manusia biasa yg ada masanya sangat2 hilang kawalan walau stering hidup kukuh ada di tangan!

Rinn said...

ni fasa yg membimbangkan dalam cycle hidup aku.. kalau kat rumah tak per.. kat tempat keje bahaya sikit.. silap sikit jer impak dia besar.. semalam kopek kerang kulit masuk dalam periuk, isi masuk tong sampah.. hampeh.. baru tadi, dokumen masuk laci, kunci pintu kat meja bos. haha.. aaa tolong.. aku rasa aku kena amik cuti rehat la. rasa macam kena masuk sekolah balik.. edeh.

Rinn said...

ni bukan berkias lynn, kisah yg benar2 terjadi dlm lingkungan masa 24jam baru2 ini kpd aku.

Lynn Dayana said...

Ya... tapi kenapa ko mengong? Mesti ada sebab. Tak kan tetiba aje?

Rinn said...

*sighs* ntah.. *kambus kepala dalam kertas*
rasa macam otak aku slow, lali mcm mana ntah.. nak kata aku dok berangan, tak der lah pulak. blank. tu jer.
tak per.. aku memang kdg2 dilanda mengong. tak normal ek? maybe aku kena gi jumpa doktor. they have doctors for this kind of things kan? hehe.
soalan yg paling byk aku dengar hari ni "naper ko hari ni?"
tak per hari ni aku balik awai nak rehat2kan otak.
errr irongirl bleh terbang ek?