Saturday, October 10, 2009

Zaris vs Amirul versi kecewa?

Salam,
Saya larut dalam kesibukan tugas. Kalau orang masih sibuk dengan rumah terbuka, saya pula merasakan...masih syawal lagi ke? Sebab raya tu rasanya sudah jauh benar saya tinggalkan.
Mhmm....yang jauh saya tinggalkan juga adalah novel yang ke4. Aduhai...saya akan kembali menaip apabila bulan november menjelang. Haha...janji pada diri sendiri yang rasanya pasti akan dilanggar. Awal November kalau ada rezeki, saya nak ke Bali..jadi tentu berganjak lagi tarikh novel ke4 siap.


"Janganlah nangis."
"Habis tu kau nak suruh aku ketawa?" Zaris bertanya dengan kasar.
"Cuba kau tenangkan diri. Beristighfar sikit." Mira menasihatkan sepupunya yang sudah naik angin tu.
"Aku tau ni semua salah aku. Dia tak berdosa kan kalau menyiksa aku sebab aku yang dengan rela menyerahkan hati aku pada dia. Pada orang yang tak pernah menyayangi aku." Zaris menyesali nasib dirinya.
"Janganlah macam tu..." Mira menghulurkan kotak tisu kepada Zaris yang kini sudah berlinangan airmatanya. Dia sendiri tidak tahu bagaimana mahu memujuk Zaris yang patah hati kerana terserempak dengan Amirul yang sedang mesra berpegangan tangan dengan gadis seksi di Mid Valley.
"I was never in his heart. Never ever... Never for forever!" Zaris meluahkan kekesalan hatinya.
"Kita tak tau masa depan kita." Mira cuba menenangkan Zaris.
Kata-kata Mira dipandang sepi sahaja oleh Zaris yang masih berhati walang. Antara dia dengan Amirul tidak mungkin bersatu. Dia tahu. Dia sedar. Dia faham siapalah dirinya. Masa depan? Memang ada namun pastinya bukan bersama. Istilah itu bukan untuk mereka berdua.

0 comments: