Tuesday, January 15, 2008

Baby Yg Kedua - Hak Cinta Terpelihara

Salam,
Semalam sy terima panggilan dari Awien, editor alaf21. Yahoo, alhamdulillah novel kedua saya siap dicetak. Sy memandu dgn 'perlahan' menuju ke S. Alam kerana sy perlu ke Seremban.
Aduhai, hati saya jadi gembira melihat hasil karya sy yg kedua sudah ada tercetak di tangan.
HAK CINTA TERPELIHARA. Di harap ianya akan dapat memikat hati peminat dunia novel. Segala komen sy akan terima dengan hati yg terbuka...supaya sy akan dpt mengorak langkah untuk menjadi lebih berjaya!
Skrg ni betweens meeting. Nanti bila lega sy akan letakkan 'blurb'nya.
Untuk semua, terimalah Hak Cinta Terpelihara!

23 comments:

anisayuni said...

Tahniah Lynn! Moga terus cemerlang dlm penulisan

dhiya zafira said...

tahniah lynn..
hopefully l'll follow ur step soon...

Lily Haslina Nasir said...
This comment has been removed by the author.
Lily Haslina Nasir said...

LYNN... TAHNIAH! TAHNIAH! AKU DAH BELI TIGA TAU...
aku baca separuh... tak lama lagi habislah..
penceritaan kau amat lancar...
aku rasa aku kenal sangat.. dan pernah jumpa budak qartini tu....

dhiya zafira said...

wah wah kak lily...ko beli sampai 3...huhuhu simpan jadi koleksi ke nak hadiah kt orang? hihiihhi...macam pernah jumpa qartini? ala kak...itukan hmmmmm....kan dia kata siapa yg kenal dia akan tahu dia ada di mana2.hihihihi

Norabella said...

Lynn...congratulations...wah..nak kena pergi JB beli novel ni..

Mersik said...

Salamz Lynn, Yihaa.. buku kedua dah keluar. Wahh tumpang seronok la plak. Tahniah dan syabas..

Moga akan dapat sambutan yang hangat, top up dan da bomb gitu..

Skg dah bley ngeteh2 aaa? hik hik

[Fadilah Diyana] said...

alhamdulillah+congratulation kak lynn...insyaAllah fad beli novel akak pas class esok...

Lynn Dayana said...

Salam semua,
Sy baru berkesempatan menarik nafas lega... terima kasih kak anis, dhiya, kak lily, norabella, fad dan mersik!
Harap2 sudilah kiranya memberi komen...Saya masih lagi baru belajar...

[Fadilah Diyana] said...

fad dah beli,sabtu ni fad baca...insyaAllah...hope ada watak kelakar mcm novel JBC...=)

Rinn said...

tak nak ketinggalan jugak nak ucapkan tahniah :)

Lynn Dayana said...

Salam,
InsyaALLAH ada Fad. Tapi akak takut ni... seram2 sejuk...menunggu review! Thanx krn sudi beli HCT!
Rinn... tq

laila kamilia said...

aku pun akan beli...bila dating ngan abang nanti...Tahniah Lynn... tak sabar nak baca....

Hezzy Azra said...

Tahniah Lynn! Last week lagi saya dh nak beli HCT... tapi Siti (adik yg jaga toko buku di premis Alaf)tu kata "Tak boleh beli lagi kak. Belum dijual, ni utk cenderahati!" Maka, terpaksa la ditangguhkn dulu pembelian HCT... but I'll get it one of these days!

Rose Harissa (NORA) said...

sori.... terlambat mengucapkan tahniah di sini. hahaha... memoga, HCT sukses mcm JBC... bertambah tambah cetakannya... hehehe

Tahniah dr aku yg meroyan

eymanhykal said...

Tahniah di atas kelahiran Hak Cinta Terpelihara. Ini novel pertama yang saya sedang baca pada tahun 2008 ini. Semoga meninggalkan kesan dan dapat komen nanti.

*Nota: Sori, Lynn sebab buat semak kat tagboard tu. Masa tu di luar KL dan wi-fi pulak tak konsisten. I'm very sorry.

Lynn Dayana said...

Salam Encik Eyman,
Aduh... kecut perut saya. Tapi... segala komen saya akan terima krn sy mahu memperbaiki diri.InsyaALLAH.

Lynn Dayana said...

Salam Laila, Hezzy... & Rose, thanx... doa yg sama untuk kalian.

adhan said...

lynn...
saya dah letak komen kat blog novel saya...sudikan membaca ek..harap awak terima...http://dunia-novel.blogspot.com/

Ryana said...

Salam Lynn,
Tahniah atas kelahiran baby ke2.
Moga sukses selalu. =)

Lynn Dayana said...

Salam,
Thanx Adhan for ur comment. Terima kasih ryana... semoga u pun sukses juga!

sripekan said...

Tahniah,tak sabar rasanye nak pergi popular book....

Nashrin said...

saya dah baca novel kedua dan dah memiliki yg pertama.keduanya menepati citarasa saya.harap kak lynn teruska berkarya ya.I really hate Ain and Sarah.Hahaha!!But fall in love with Eric.Hahah!!Bestnya kalau ada y sebaik Eric kan?:P