Thursday, July 24, 2008

Aku Hanya Serangga

Pernah tak terjadi pada diri anda, the same song keep on playing inside your mind? You start humming... emm melankolik jadinya! lagu yang asyik saya nyanyikan 2,3 hari ini adalah lagu kumpulan Bumiputra Rockers. Haha... lagu Aku Hanya Serangga. Ada sesiapa yang tahu lagu tu?
" Mengapa aku tak dapat melupakanmu...
Antara perjalanan, sepi menangkap waktu...
membuat aku rindu... membuat aku rindu...."

dan rangkap terakhirnya yang buat saya jadi sedih...

" jadilah aku...pengingat yang setia
Kerana aku tahu...aku hanya serangga...
di taman belantara...."

Emm... apa nasib si serangga ya? Siapa yg suka pada serangga? haha...Kalau kena pest control... sah mati!

5 comments:

Mersik said...

Biasalah tu, kadang2 kenangan yg datang tak dapat nak dihindari, malah semakin menyentuh hati serta perasaan.. hingga linglong jadinya.. hik hik

Err..err.. serangga tu, kalau tak mati pun, dikeraskan.. diframekan, buat perhiasan.. alahaii

Hezzy Azra... said...

Lynn,
Aku pun suker sgt lagu ni dolu2...(mungkinkah sbb kita lahir dlm thn yg sama? hahah)

Esp part chorusnye..."bagaimana aku hendak melupakanmu, mungkin utk selama-selamanya..." aduss... tragis betul rasanye! jiwang karat pulak aku ni...hehe

Lynn Dayana said...

Haha hezzy... memang terpelanting ke zaman silam waktu dgr lagu mcm ni!
Mersik tu lbh krg seangkatan kita, tp kt muda sikit...hehe
Apa mersik? Nak frame? Amboi... kenangan besar dinasour... susah nak frame...buang aje? Emm...sayang pulak.

Lynn Dayana said...

Haha hezzy... memang terpelanting ke zaman silam waktu dgr lagu mcm ni!
Mersik tu lbh krg seangkatan kita, tp kt muda sikit...hehe
Apa mersik? Nak frame? Amboi... kenangan besar dinasour... susah nak frame...buang aje? Emm...sayang pulak.

鐵火卷John said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社