Monday, April 14, 2008

Catatan diari 130408



Salam,
Semalam Pesta Buku berakhir dengan keadaan PWTC yang sesak dengan pengunjung dan saya diserang migrain! Berpinau mata tapi rasa seronok tu memang tak boleh digambarkan... happy kerana berpeluang berjumpa dengan ramai peminat dunia novel. And each words that they told me, make me felt appreciated!
Bagi yang baru mendapatkan JBC dan HCT, harap2... berpuashati dengan karya saya.. penulis yang baru mahu mencuba bersaing dengan ikan2 besar yang sudah pandai berenang bermacam2 gaya sedangkan saya ni, kdg2 lemas, kdg2 kuak lentang gaya scuba diving! Haha!
Semalam juga hari yg padat. Bermula dgn breakfast dgn DZ di Legend Hotel ( Sy mls nak balik rumah, so stay kat sana...hehe...ada org mcm ni ek!) kemudiannya berpesta buku, kemudiannya bergegas ke stadium untuk konsert Celine Dion dan menutupnya dengan supper di Equatorial Hotel ( ini kes, x pandai nak melarikan diri bila diajak VP Pizza Hut yg terserempak waktu di konsert). Masa kat sini sempat tengok Arsenal vs MU.
Saya tidur pada pukul 1.30 pagi dengan senyuman yang keletihan! Suara Celine Dion memang amazing! Mexican Wave yang dibuat peminat memang sporting. And while sitting on the cold cement of the staircase... my mind are wondering... how lucky we are as Malaysian. So many races inside the stadium and everybody sitting so close together in peaceful environment walaupun angin juga pada mereka yg kerap lalu lalang menyahut nature call! Hehe...
Dan yg best, masa berkonsert... bnyk pula idea yg datang... dialog2 antara Imanina dan Airel dalam TLC... emmm.....

14 comments:

JoJosho said...

See Please Here

Rinn said...

ko dolphin kan? dolphin leh kuak lentang ek? Good luck in your future undertakings.

Lynn Dayana said...

Huahua rinn... nape bnyk gmbr kat dlm blog kau weh! Malu 3 moequitoes! haha...

Rinn said...

Trio mosquito la. tak kisah la, janji nama kumpulan omputeh. Ko jer yang sudi bergambar utk kamera aku.. thank you! :)

Yazrina said...

HCT stiker ada lagi ke??? heheheheh

Eka Fahara said...

Kau ni kan tengah berkonsert pun leh dapat idea menulis ke? Memang dolphin gayenya cam tu ye?

Lynn Dayana said...

Yazrina... hantarlah alamat. I akan send to your house!

Lynn Dayana said...

Ya Kak Eka... malam tadi dapat menaip 5 page. Huhu... dolphin on the move...

Rinn... aku main taip aje... La ni Kak Lily nama dia Mushroom, Rose, Mama mia... aku Mhmmmmmm.....

Rinn said...

Mhmmmmmm? pelik aar nickname engko.. macam ada kain penuh dalam mulut.

Lynn Dayana said...

Mhmmm.... yg penuh perasaan tu!

:FaMiEyiNLuRvE: said...

bezznyer kak lynn dpt gi concert celine dion..
hajat dihati mmg nk gi book fair itew...tp masa x mengizinkan..smpt gi pc fair jer( sbb mmg jenis giler gajet)..
=D

Rinn said...

Mhmmm yg penuh perasaan mcm mana pulak ni? x pa nanti ko demo aku nak tengok. hehe.

Mersik said...

Wahh.. sakannya berliburan.

Musti ternostalgi2 ni bila dengor Celine Dion nyanyi.. terutamanya lagi dr pilem titanic tu , My heart will go on.. hu huu..

Lynn Dayana said...

Hai famieyinlurve,
Taking chances! Bukan senang ada peluang nak tengok.
Rinn,
Aku kan kaya dgn perasaan... huhu
Mersik, memang akan ingat sampai bila2....