Tuesday, April 15, 2008

Dunia Yg Dong2....atau saya?

Salam,
Saya selalu dipengaruhi persekitaran saya. Dan tanpa sedar...mereka yang disekeliling saya juga dipengaruhi saya! Huhu.
Pagi semalam sewaktu memandu ke tempat kerja, sy menerima mesej.

Ts: Kat mana, we at level 3
Ld: Ok. I kat mahkamah
Ts: salah apa?
Ld: Mencuri hati
Ts: Eh... salah besar ni
Ld: Hahaha...hak sekeping hati!
Ts : Tapi hak boleh ditukar ganti
Ld: Takut ada yg tergadai jiwa.
Ts: Ambil surat pajak kalau nak gadai.
Ld: N suffer for d whole life? Huh...
Ts: Tak yah nanti ada org tebus je

Dan bila ada org bertanya, dari mana idea menulis dan membuat lawak dong2 saya datang, inilah jawapannya.... hidup saya ni penuh dgn org yg dong2! Ada yg kata, I'm blessed with an advantages of being dong2 and making me easier to get along with people. Betul juga tapi kadang2, senyuman di bibir, gelak tawa yang ceria...meriahnya hanya di mukadimah jiwa. Hmmm....tapi sy berjanji dgn diri sendiri: Take whatever Allah offers to me. Even if the happiness is only a breath of a fresh air. Even if it means, at the end of the day...my heart will be broken and shattered. Tapi satu kelebihan hati manusia... it will be fine. InsyaALLAH.

10 comments:

Rinn said...

hmm hak sekeping hati? kata kan lah ko dan aku buat heart transplant, macam interchange lah... ko amik hati aku, aku amik hati aku. ermm adakah kau akan jadi macam aku dan aku akan jadi macam engkau? Bg aku semuanya terletak di minda.. hati hanya menurut apa yang minda proses.

dhiya zafira said...

yup that's sooooooooo true. hehehhe...
Tuhan tak akan menduga kalau DIA yakin kita tidak mampu menanganinya.

Lynn Dayana said...

hati hanya organ Rinn... but inside me, it becomes more than that. It help me to be sane... It help me to be insane...

DZ,
betul. " Love can be 1 sided, to exist... it doesn't have to be returned!" Hak sekeping hati....

Rinn said...

btul btul btul..

kewarasan minda dan jiwa yg menjadikan kita waras atau gila atau gila-gila.

:FaMiEyiNLuRvE: said...

cinta hadir tanpa dipaksa,
namun, perginya cinta bisa membuat hati terluka..
merana..
terseksa..

=d

cik noha said...

hak sekeping hati??mnarek..smua org berhak utk punya rasa trsndiri dlm hati msg2 kan??septtnya tak perlu rasa brsalah klau tiba2 punya "rasa" pd seseorg kn?sbb itu hak hati kita..wah..brjaya buatkan sy berfikir..thanx

Nina Suria said...

timakasih atas ole2 itu, awak ni memang full wif dong2. KakmOn sukerrr :D

p/s salam dong2 :P

Kijar said...

See Please Here

Damya Hanna~ said...

mmg dong2 pun kak lynn ni. tp best ape... pas gelak2 sampai pecah perut, leh ilang tension. bukankah begitu rutin kita ketika di brunei? haha =))

Lynn Dayana said...

Salam kenal Cik Noha,
Hati kita, kitalah yg berhak mencorakkannya...

Nina Suria, hehe...dong2 tu perlu!Spy hdp lbh ceria!

Damya, amboi... happynya dia!