Tuesday, April 10, 2012

Ubi Kari Yummy



Malam semalam saya minta emak masakkan ubi kari. Hehe...ada sesiapa pernah makan? Mudah saja cara membuatnya tapi bila emak yg masak, yummy! Bawang merah, bawang putih, ikan bilis tumis. Masukkan rempah kari. Masukkan ubi kayu. Tambahkan air dan daun kari. Biar ubi kering sehingga empuk. Argh sedapnya. Sangat sedap. Arwah abah suka makan ubi kari ni. Sebab tu agaknya emak lama tak membuat hidangan ini.

4 comments:

ZYASH said...

tak pernah makan ubi kari ne, nanti leh suh mak masak la...mcm sedap jer...

Lynn Dayana said...

Resepi mudah dan simple. Nak sedap letak bawang banyak2... yummy

mohd shahrizan said...

ini masakan jawa..dipangil karisah..or ubi ungkep.

mohd shahrizan said...

ini masakan jawa..dipangil karisah..or ubi ungkep.