Sunday, March 9, 2008

Teka teki yg Kedua!


Haha... siapa sangka, idea gila saya untuk membunuh keboringan diterima baik oleh novelis yg lain. Ada yg kata, tak maulah... kaki kecik! Ada yg kata, kasut aku tak cantik... Hehe... yg kelakarnya dalam tak mahu... menghulur juga kaki.

Yg paling sakit perut tentulah saya kerana, cadangan gila saya... mereka ikut saja. Kak Anis dah sah, tak boleh dekat dgn saya... asyik terkekeh aje! Ok... meneruskan cabaran di blog kak Lily.... ini pula cabaran ke2: Teka kaki / kasut siapa? Ikut arah jam ya. Mula dgn kul 12... kasut hitam busuk tu.... hahahaha....

23 comments:

lilysuriani said...

teka teki yang ni aku menang jugak hehehe
1. kasut hitam n mcm ada titik tu, Rose.

2. Kak Lina

3. Kak Anis

4. Damya

5. Kak Lily Haslina

6. Lynn Dayana

Amacam?? Ada berani? huahaha 'kakitangan' korang aku ingat tau!

Rinn said...

kasut hitam satu titik yg busuk tu Rose punya
sebelah nya yg nampak jari byk tu Kak Lina
kasut bertutp kaler krim tu kak anis ayuni
kasut kecik tu damya hana
kat sebelah dia tu kasut kak lily haslina
and kasut last tu kasut lynn dayana.

sekian terima kasih.

lilysuriani said...

eh eh silap tulis lah. lagi sekali erk!

1. rose
2. kak Lina
3. Damya
4. Kak Anis
5. Kak lily Haslina
6. Lynn Dayana.

huhuhu kalah dahlah macam ni. kesilapan teknikal tadi tu

Umi Azrini @ Umi Kauthar Abdul Razak said...

salam lynn,
hehe... ini peserta dari pakistan mewakili rakyat pakistan keseluruhannya ni... menang dapat hadiah apa yek?

1-'hitam busuk'(start dari kul 12)-kasut rose
2- norzailina nordin
3-anis ayuni
4- damya hanna
5-lily haslina
6-lynn dayana (seperti biasa, rose mesti duk sebelah lyn, vise versa.. hehehe...)

dan saya rasa sequence-nya, lepas korang ambik gambar gelang tu, korang terus ambik gambar kaki plak.. sebab tu, kalau tgk2, sequence jwpn untuk kaki ni sama dgn sequence jwpn gelang tu...

lynn, yeah! u have the winner now!

Akinol said...

See Here or Here

Lynn Dayana said...

Haha... tekaan umi ada silapnya. Kami amik gmbar kasut, then baru gambar gelang! Tapi pandai juga korang meneka ya. Tikam ekk? Hehe...

NORABELLA said...

Salam Lynn, Seronok nya membaca kisah di Brunei. Boleh bayangkan kegirangan semua hinggakan terserlah di kakitangan novelis-novelis semua ini....he..he..

Rinn said...

lily s nyer tekaan yg pertama tu kira batal la ek? jadi aku la yg teka first tau tau tau.. lily s ngan umi ni nampak ker idok aku ni? isk isk, tak cukup besaq ka? sah sah dua2 teka teki aku yg menang.. ha ha ha (gelak anak jin)

lilysuriani said...

aaa tak de rinn...aku dulu sebabnya kertas yg aku tulis ni ada sebagai bukti. ko ngan umi gigit jari dahlah huahaha

Rinn said...

tak kira tak kira! la la la la *skipping*

Umi Azrini @ Umi Kauthar Abdul Razak said...

rin & kak lily s & lynn,
tak kira.. sapa jawab betul, dia dapat hadiah. sebab line pakistan nak masuk ke malaysia dia lambat sikit... so tak kira. nak hadiah jugak! hehe...

sebab kak lily s membatalkan penyertaan pertama beliau, rasanya saya & rinn menang! yeah!!
jangan marah ye kak lily s... :)

lynn, yang teka ambik gambar gelang dulu baru ambik gambar kasut tu, terlupa letak perkataan,'vise-versa'... tapi pernytaan lynn menunjukkan bahwa jawapan saya & rinn betul! betul ke lynn?

i konfiden betul! hehehe....

Rinn said...

yey yey! menang! yey yey menang! *skipping* umi jom skipping la la la..

Lynn Dayana said...

Wei...la, hadiahnya bermalam di pondok rinching yg diteduhi pohon rendang tak berbuah tu hangpa nak ke? huahua....
Jap ya... Pemenangnya adalah...

Lynn Dayana said...

PEMENANGNYA adalah... Rinn betul, umi betul...lilys ubah jawapan so tak betul!
hadiahnya voucher makan di Pizza Hut! Umi... kat pakistan tu tak laku voucher tu! hehehe

Nina Suria said...

oit belom abis lg game korg ni eik, kakmon nak join gak

1. tukang besi
2. iron chef
3. cikgu latifah
4. budak kecik
5. lily
6. ratu lawak @ tuan umah

ngeh ngeh ngeh

pssssttt kalo betoi ko nak adiahkan kasut busuk ko tu ka?? tak rela kakmOn, kalo gelang tu nak gak hikhikhikhik :p

luv u all

Umi Azrini @ Umi Kauthar Abdul Razak said...

rin Yes! kita menang! kita menang! lepas makan pizza boleh skipping... :)

kak lily s, jangan kecewa yer! pujuklah lyn buat kuiz lagi...

lynn, i sanggup balik malaysia dan cari u kat pizza hut untuk claim hadiah voucher tu...

hepinya...

lilysuriani said...

huhuhu tak aci! aku pening byk sgt bukak blog org tapi aku tertukar kaki kak anis ngan damya. i shld tulis coulour kasut sekali huhuhu yg krim kak anis, yang kecik ala2 hijau tu damya.mencinya!! tapi yang gelang tu sure aku menang! Tahniah umi! tahniah Rinn *Tak iklas ni.* hehehe *Duduk topang dagu,asal blh tersilap + tercelaru* mencinya!

Rinn said...

huhu.. lynn cepat2 announce winner sbb takut nanti lily.S tukar jawapan lagi. kebenaran tidak dapat disangkal lagi.. pemenangnya sudah ada *angkat kening doblas kali*
la la la *skipping*

Rinn said...

Lily S, jgn bersedih.. bersiap sedia lah menerima hakikat yg teka teki kat blog kak lily H aku juga pemenangnya.. la la la la *skipping* HISH! Rasa mcm takbur lah pulak.. aduih.. ASTAGHRAFIRULLAH HAL AZIIIIM..
la la la la *skipping lagi*

Lynn Dayana said...

Astaghfirullahalazim.... ngucap...ngucap!

lilysuriani said...

skippinglah puas2 rinn...tisu ke good morning towel yg hang buat lap peluh tu,simpan elok2.nanti hang nak buat lap ayaqmata dgn hingus pulak bila kaklilyH bgtau sapa pemenang dia..hehehe

aku yg setenang air di kali,
lilysuriani

Rinn said...

aku telah insaf, aku doakan semoga lily suriani berjaya dengan cemerlang, gemilang dan terbilang.. AAAMIN YA RABBAL 'ALAMIN..

Lynn Dayana said...

Aduh... boleh jadi perang sabil korang ya! Pening aku dibuatnya!
Kok mon tolong.....
Norabella... beginilah kisah bloggers yg tahap gaban dong2nya!