Sunday, March 30, 2008

Anugerah dan Cinta...

Salam,
Semalam sambil melihat Anugerah Bintang Popular, saya menaip TLC ~ novel yg ke3 dan pada masa yg sama sy juga bersms. Tinggi produktivitinya tetapi pada masa yg sama, fikiran sy melayang entah ke mana2.
Ada sms yg bertalu2 masuk.

Nell : Sedap suara Jalaludin. M’goda.
Lynn : Tak sedaplah.
Nell : U bias. Klu Grissom yg menyanyi, voice croacked like a frog pun u kata merdu!

( Haha : Ya, sy mmg suka Grissom… datanglah seribu lagi CSI, Vegas ttp plg sy suka)

Saya membalas: Ya. I love with a blind heart, handicapped kidney and bleeding tears!
Dia pun membebel…: U with ur descriptive words. Memang penulis, HUH!
Bila Mawi menang, Nellie m’hantar sms: Mawi lagi?
Saya menjawab: U beli The Star, x mengundi, jgn nak bising!
Bila Siti menang: Siti lagi? Kata batik theme, kenapa Arabian? Mana K?
Lynn: U ni mcm2….

Haha, kawan saya ni dah rosak! Terpengaruh dgn lagu Melayu. Her son said, “ Mummy, day by day u turn to Malay!” Saya mencelah, “ Salah! Day by day ur mum turn to be Indonesian!” Hehe… dia blh menyanyi lagu Nidji, suka gila lagu Kenangan Terindah dan Kekasih Gelap. Kelmarin, dia beli cd Faizal Tahir krn jatuh cinta dgn lagu Sampai Syurga. Dia juga minat sungguh lagu Nurul ~ Tangisan Syukur! Haha, ya… we are just being a normal Malaysian who share same interest. Who believe, you should enjoy whatever you likes without thinking about the race or other differences. Dia makan tempe. Hantu sungguh dengan paru dan ayam lemak cili api campur pegaga yg saya masak. Emmm…

7 comments:

MamaFaMi said...

Salam sis...
Somehow or rather, your friends reactions towards pemenang-pemenang anugerah BH tu macam sama je dengan my response...ahakss.. sabar je la! But can't agree more with you, we must enjoy what we like, tak kiralah apa pun kan, asal halal dan tak menyalahi undang-undang...hehehe...

Rinn said...

Grissom? haha teringat masa dia giler racing lipas madagaskar. haha

Lynn Dayana said...

Hai Mamafami...
ya... buatlah apa saja utk menggembirakan hati!

Rinn,
Aku jatuh cinta pandang ke 18 dgn grissom... hahaha, padahal yg genius penulis skripnya!

Damya Hanna~ said...

grissom? csi vegas? tak ske la kak lynn... org minat H, csi miami lg... :))

Lynn Dayana said...

Bgslah...DH, klu citarasa kita sama... susah la.Heeheee

Rinn said...

Horatio cakap slow motion macam nak tido. meleret meleret meleret, minah lab tu pun cakap meleret, nak bg show tu cukup sejam kot. hehe..

Lynn Dayana said...

Betul la rinn, H tu asyik2 posing letak tgn kat pinggang....huhu. nyampah aku!