Monday, November 19, 2007

19 November 2007

Sy tak pernah mengerti dgn hati manusia. Hari ini lain, esoknya lain. Cepat benar berubah! Laju saja bertukar! Mungkin fitrah manusia memang begitukan? Fitrah pula yang disalahkan!
Hari ini hari lahir dua rakan sy.
Seorang rakan: Nellie yang sy kenali hampir sepuluh tahun lalu. Kami sekepala. Kami sama2 gila membaca dan instinct between us selalunya tepat. Oleh kerana hari lahir kami beza dua hari saja, kami membuat janji: ESOK - 20 Nov, iaitu sehari selepas birthday dia dan sehari sebelum birthday saya, kami akan keluar bersama. Kata Nellie, let us paint the town with red colours. Sy kata, nanti kena tangkap polis! Nellie juga mengatakan, let us spend like there is no limit! Hehe... ini sy terpengaruh! Haha... untuk menyenangkan hati sendiri!
Tepat 11.59 mlm tadi, mesej yg sy hantar padanya," All the best for the years ahead. Hope u'll be strong to fight all the demons. Happy Birthday, may God bless you forever"
Rakan yg kedua: Lily Haslina Nasir. Baru saya kenali lewat Pesta Buku April yg lalu. Tapi ada klik antara kami. Walau selalu berperang mulut, mana tidaknya sama2 kuat bercakap tapi kami selalu berkongsi cerita, harapan dan semangat utk memajukan diri dlm dunia penulisan. Pada dia tepat 11.59 mlm tadi sy katakan, " Slmt Hari Lahir. Semoga dirahmati dan sentiasa dilindungi. Semoga berbahagia bersama Encik Lan, anak2, ikan2, ayam2, biawak dan pokok ubi! Moga sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik!"
Semoga keduanya terus menjadi sahabat sy hingga ke hujung dunia. Amin!

6 comments:

sueaiilee said...

Hepi Besday to Nellie...semoga panjang umor murah rezeki...

Lily Haslina Nasir said...

alahai... kau memang kawan aku yg ekskulisip betullah... terima kasih terima kasih.. mudah mudahan kita semua makmur dan diberi rahmat dlm kehidupan... apa apa pun orang scorpio ni memang hebat hebat kan.... hi!hi!hi! saja buat statement ni... kasi sue, laila, lily yong yg dah tak yong dan tentunya our beloved fren.. rose harissa tambah meroyan dan migrane!

Lynn Dayana said...

haha... ya,ya... kita semua mmg sdg menunggu rahmat yg dgr2 nak datang...

Lily Haslina Nasir said...

lynn.. aku rasa mcm paham aje rahmat yg kau maksud kan tu... kalau ada oklah.. kalau tak ada... emmm... pujuk hati sendirilah ye! aku tunjuk lan blog kau ni.. aku tunjuk ucapan kau... semalam.. dia sengih sengih blur.. hampeh, dia memang tak ingat pun hari jadi bini dia... mujur ada kengkawan eksklusif macam kau orang!!! muah! muah! muah!

Lynn Dayana said...

hampeh.. hampeh... anak 4 jugak! hehehe

Rose Harissa (NORA) said...

muahahahhaa... aku tergelak sorang2 membaca statement kawan2 yang bengong2 belaka ni...